# #
2600 Vác, Argenti Döme tér 1-3. 1032 Budapest, Bécsi út 217 06-30-6632-730 lnagydr@gmail.com

Botox-kezelés

A Botox-kezelés az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Az alkalmazott hatóanyag a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt toxin, melynek tisztított, hígított oldatát használjuk. Hatásának lényege, hogy az idegvégződéseken gátolja az acetilkolin felszabadulását, és ezáltal a beidegzett izom, vagy mirigy működését.

A Botoxot az 1980-as évek végétől alkalmazzák különböző izomgörcsökkel járó betegségek és migrén esetén. Esztétikai indikációval elsősorban a homlok-, szemöldökök közötti és szem körüli ráncok, továbbá a felső ajkon, nyakon levő ráncok,és a lefelé hajló szájzugok korrekciójára használható. Emellett használatos még fokozott izzadás (hónalj, tenyér, láb) tartós csökkentésére is.

Az anyagot injekció formájában, vékony tűvel adjuk be, a hatás kialakulásához 3-36 óra szükséges és 3-6 hónapig tart, mely után a kezelés ismételhető. Súlyosabb szövődményre nem kell számítani, de előfordulhat, hogy a két oldal között eltérés, aszimmetria jön létre, esetleg a hatóanyag elszivárgása miatt nem kívánatos izombénulások is kialakulhatnak, de természetesen ezek is átmeneti jellegűek.

Legfrissebb híreink a mellnagyobbítás, plasztikai beavatkozások világából