# #
2600 Vác, Argenti Döme tér 1-3. 1032 Budapest, Bécsi út 217 06-30-6632-730 lnagydr@gmail.com

Hasplasztika

A hasüregi volumen növekedése – leggyakrabban terhesség vagy elhízás kapcsán - a hasfal rétegeinek kitágulásával jár, ez a bőrön szembetűnő csíkokat (striák) okozhat. A volumen csökkenését követően a kitágult lágyrészek megereszkednek, a hasfal álló helyzetben elődomborodik, a bőr és a lágyrészek  kötényszerűen lelógnak a szeméremdombra, esetleg a combokra is. A fenti elváltozások korrekciójára szolgál a hagyományos hasplasztika.

Az esetek egy részében a beavatkozást zsírleszívással kombináljuk, azonban tisztában kell lenni azzal, hogy elhízás esetén a hasüregen belül is jelen levő zsírszövet mennyiségét ilyen módon sem lehet csökkenteni. Ezért ajánlatos lehetőség szerint a fogyás műtét előtt.

Körültekintő kivizsgálás után a műtétet általános érzéstelenítésben, antibiotikus védelemben végezzük.  A metszést úgy tervezzük meg, hogy a fehérnemű, illetve fürdőruha lehetőség szerint takarja a heget. Általában a szeméremdomb felső szélén, majd innen a két csípőlapát irányába húzódik a metszés.

A műtét során a metszésvonaltól a bordaívekig, illetve a szegycsont alsó nyúlványáig preparálunk az izmokat borító kötőszövetes réteg fölött, a köldököt körülmetsszük de az alappal való összeköttetését épen hagyjuk.

A középvonal két oldalán elhelyezkedő egyenes hasizmok közötti kötőszövetes lemez kiszélesedése szinte kivétel nélkül minden esetben fennáll, ezt speciális varratokkal állítjuk helyre. Ritkábban van szükség a széles hasizmok megnyúlása miatt hasonló beavatkozásra. A köldök alatti terület bőrfeleslegét a hozzá tartozó zsírszövettel együtt eltávolítjuk, a köldököt a lehúzott felső sebszél megfelelő részén készített nyílásba varrjuk és szívódrainek felett zárjuk a sebet.

A műtét után elasztikus haskötőt helyezünk fel, melyet 6-8 hétig kell viselni. Az alsó végtagokat felpolcoljuk, hogy a seb feszülését elkerüljük. Thrombosis megelőzésére alacsony molekulasúlyú heparin-készítményt alkalmazunk. A páciens mobilizálását  a műtétet követő napon elkezdjük, a draineket általában a műtét utáni 3. napon távolítjuk el, a kóházból is ekkor távozhat a páciens. A varratokat több részletben távolítjuk el 2-3 hét után.

A műtét után 2-3 hétig fokozott kímélet javasolt, fizikai munka, sport kb. 2 hónap múlva kezdhető el.

A hasplasztika az egyik legnagyobb megterhelést jelentő esztétikai beavatkozás, ezért a szövődmények lehetősége is nagyobb. Közülük savógyülem, bőr-, illetve zsírszövetelhalás,ritkábban bevérzés, sebgennyedés, kivételesen thrombosis, embolia is kialakulhat. Ezek ellátása az esetek kisebb részében újabb műtéti beavatkozást igényel. A seb fölötti területre lokalizálódó érzéscsökkenés néhány hónap alatt spontán szűnik.

Legfrissebb híreink a mellnagyobbítás, plasztikai beavatkozások világából

Elégedetlen hasa formájával és újra laposnak és feszesnek szeretné hasát látni?

Elégedetlen hasa formájával és újra laposnak és feszesnek szeretné hasát látni?

A hasfalak változása leggyakrabban elhízás, elhízást követő fogyás, terhesség után maradt maradandó elváltozás, műtéti beavatkozások nyomán alakulnak ki.

Korrigálható az idő nyoma 2

Korrigálható az idő nyoma 2

Az erőltetett csodálkozó arc jellemzője, amikor a páciens látását is korlátozza a lógó szemhéj, amely ráül a szempillákra, így okozva problémákat az öregedés első jeleként megjelenő esztétikailag is kifogásolható megereszkedett felső szemhéjak mellett.

Korrigálható az idő nyoma

Korrigálható az idő nyoma

A plasztikai sebészet nem az ördög szüleménye, hiszen botoxkezelés és teljes arcfelvarrás nélkül is lehet valakinek fiatalos kinézete és méltósággal teli megjelenése az 5. X után is.

A hasplasztikai és a fertőzés kockázata

A hasplasztikai és a fertőzés kockázata

Azok a nők választják a hasplasztikát, akik valószínűleg már számtalan kúrán estek át, és ezek a módszerek csak kevesebb vagy nem tartós sikerrel jártak. Érdemes azzal tisztában lenni, hogy a zsíreloszlás két tényezőn alapszik: a genetikán és az étrenden.