Mellplasztika-mellnagyobbítás implantátummal

A mellplasztika szülés előtt vagy után javasolt?

Minden attól függ, hogy mikorra időzíted a babavárást, hiszen a mellplasztikai beavatkozást nem ajánljuk közvetlenül a babaprojekt előtt. Mivel az implantátum beültetése a mirigyállományt közvetlenül nem érinti, nem kell majd amiatt aggodalmaskodnod, hogy gyermeked szervezetébe valamilyen káros anyag jutna, vagy hogy ez negatívan befolyásolná a szoptatás természetes menetét, hiszen a tejelválasztó mirigyek sértetlenek maradnak. Azonban azt meg kell említenünk, hogy a szoptatás utáni gravitációs hatás, a terhesség alatti és/vagy szülés utáni testsúlygyarapodás, a hormonális változások és a melleid méretének a növekedése következtében a mellkorrekciós műtét szóba jöhet.

Mekkora legyen a mellimplantátum mérete?

A személyes konzultáció alkalmával ez megtudod beszélni a plasztikai sebészeddel, aki ekkor megmutatja neked a lehetséges implantátumformákat és méreteket, testalkatodhoz igazítva. Nem baj, ha már úgy érkezel a megbeszélésre, hogy konkrét elképzeléseid vannak, de azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy az internetről elmentett és kinyomtatott mellplasztika előtt és után készült képek nem minden esetben lehetnek mérvadók. Ugyanis az igazságot megvallva, minden páciensnél más és más fizikai illetve matematikai korlátokat kell figyelembe vennie a plasztikai sebésznek.

Milyen legyen a súlya a mellimplantátumnak?

Nem mindegy, hogy a gerincedre milyen nagyságú és súlyú implantátum fog nehezedni és a mellkasod szélessége, a bőröd rugalmassága is számít ez esetben. Szerencsés esetben formás és dús, majdhogynem szimmetrikusnak tűnő kebleid lesznek a szépészeti beavatkozást követően. Ebben az esetben lehetséges az, hogy azonos méretű implantátumokat fog beültetni a mellspecialista a műtét során. Ha ez nem jöhet szóba, abban az esetben a doktor úr különböző méretű implantátumok alkalmazásával korrigálhatja a formai és a méret különbségeket.

Melyik jobb: a kerek vagy anatómiai, azaz csepp alakú mellimplantátum?

Plasztika sebészünk is azoknak az orvosoknak a véleményét osztja, akik az esetek többségében a kerek formát ajánlják, hiszen a mellimplantátum felső részét az izom alá behelyezve szép formájú és természetesnek ható kebleid lesznek, ellentétben néhány mirigyállomány alá behelyezett csepp alakú implantátummal, amely erősebb külső behatásra elfordulhat.