Mellnagyobbítás - Mellműtétek műtéti technikái

Többféle formai és méretbeli implantátumokat használnak fel a plasztikai sebészek az optimális formájú és méretű keblek eléréséhez. Hogy kinél melyiket alkalmazzák, mindez kizárólag csak a páciens anatómiai felépítésétől függ.  Annak érdekében, hogy arányos kinézetűek és méretűek legyenek a műtétet követően a női mellek, minden esetben az egyedi és csakis az adott személy testi adottságaira vonatkozó paraméterek a mérvadóak.

Ha valaki elhatározza, hogy aláveti magát a mellnagyobbító műtétnek döntően a páciens fizikai adottságai határozzák meg, milyen műtéti technikát és milyen mellimplantátumot választ az operáló orvos.

Azért, mert valakinek a barátnőjének kerek implantátumot ültettek be és éppen ezért az adott személy is olyat szeretne - ebben az esetben nem valósítható meg ! Mi ennek az indoka ? Nagyon egyszerű: mert minden egyes páciensnél eltérőek a mellek elhelyezkedése, a távolsága, a felsőtest hosszúsága, a szélessége, és a hölgy testalkata. Ebből következik, hogy ezek a tényezők egyenként mind-mind meghatározóak annak eldöntésében, hogy milyen alakú és méretű mellimplantátum szükséges a tökéletes kebelforma kialakításához.

Milyen módon és honnan megközelítve helyezik be a mellimplantátumokat ?

Három lehetősége van az implantátumok behelyezésének:

1. A mell alatt végzik a műtéti bemetszést, vagyis a mell alsó határánál helyezik be az implantátumot.

2. A bimbó udvar határának a metszése során rakják be az implantátumokat.

3. A hónaljon metszenek, és onnan helyezik be az implantátumokat a keblekbe.

Pontosan hová kerül és hol lesz a végső helye a mellimplantátumnak ?

A mellimplantátumok pontos behelyezésének is három lehetséges módja létezik:

1. Az első esetben teljes mértékben az izom alá rakják be az implantátumot.

2. A második lehetőség szerint a mell mirigyállománya alá helyezik be.

3. Harmadik módszer alapján részben a mirigyek alá, részben pedig az izom alá kerülnek a mellimplantátumok.

Az, hogy milyen bemetszési technikát kell alkalmazni, és hol lesz a végleges helyük az implantátumoknak, egy négyszemközti  konzultáció tárgyát képezik a beavatkozást végző plasztikai sebésszel.