Mellfelvarrás

Szoptatás vagy jelentősebb testsúlycsökkenés kapcsán az emlők számottevően megereszkedhetnek, ilyenkor válhat szükségessé az emlők felvarrása, más néven a mellfelvarrás. Ez a szépészeti beavatkozás akkor javasolt, amikor zavar a lógó melled látványa, vagy kellemetlenségeket okoz a mindennapokban például az összefekvő bőrfelületek következtében kialakuló izzadás, kipirosodott bőr, bőrirritációk, gombás bőrfertőzések, vagy ha csak egyszerűen feszesebb melleket szeretnél az önbizalmad erősítése céljából.

A beavatkozás előtti orvosi vizsgálatról

Nem csak a mellfelvarrást, de minden műtétet orvosi vizsgálat előz meg, amennyiben páciensként már betöltötted a 18. életévedet és nincsen olyan betegséged, kóros csomó a melleidben, ami befolyásolná a műtét elvégzését klinikánkon. Ilyen vizsgálatok a vérvizsgálat, az ultrahang vagy mammográfia illetve az EKG. Éppen várandós vagy szoptatós kismamáknak azt szoktuk mondani, hogy a műtétet csak akkor tudjuk elvégezni, amikor a szoptatás befejezését követő hatodik hónapba léptek.

Így zajlik a mellfelvarrás műtét

A mellfelvarrás műtét helyi érzéstelenítésben vagy altatásban zajlik, ami körülbelül 1,5-2 órába telik. Első lépésként a mellspecialista eltávolítja a bőrfelesleget, és kialakításra kerül az esztétikus forma. Második lépésként, ha szükséges a mellbimbók, megnyúlt formáján is alakít, majd megemeli a bimbóudvart, és végül a felesleges bőrt kimetszi egy orvosi szikével. Amennyiben arra van igény, párhuzamosan a mellnagyobbítást vagy a kisebbítést is elvégzi a sebész.

Mi történik a műtét után?

A műtétet után a kebleid visszanyerik esztétikus formájukat, megszűnik a lógásuk, újra feszessé és szexivé válnak.  Nem kell megijedni a műtét utáni hegektől a bőrödön, mert ezek a hegek az idő múlásával elhalványulnak, és 1 év alatt teljesen meggyógyulnak.

A beavatkozást követően az orvosodtól megkapsz minden segítséget, további szükséges információt, illetve azokat az utasításokat, melyeket betartva zavartalan lesz a gyógyulásod. A műtét után még 1-2 napot bentmaradsz, majd hozzátartozóid hazavihetnek és otthon lábadozhatsz, kerülve a túlzott fizikai aktivitást, mint a hajlongást vagy emelgetést. Ajánlatos a sebet óvnod a napfénytől kb. 1 évig és viselned kell egy speciális melltartót kb. 6 hétig. Hidd el az eredményt látva te is újra magabiztos leszel a hétköznapokban.