Korrigálható az idő nyoma 2

Szemhéjplasztika

Az erőltetett csodálkozó arc jellemzője, amikor a páciens látását is korlátozza a lógó szemhéj, amely ráül a szempillákra, így okozva problémákat az öregedés első jeleként megjelenő esztétikailag is kifogásolható megereszkedett felső szemhéjak mellett. Az alsó szemhéj környékén alakulnak ki a zsírszövet kiboltosulása miatti táskák, melyek szintén az öregedés tünetei közé tartoznak, de épp ellenkezőleg a bőr vékonyodása és a zsírszövet sorvadása miatt a szem karikás, beesett is lehet.

TECHNIKA: Helyi érzéstelenítéssel történik a szemhéjak bőréből történő kimetszés, vagy a mögötte lévő zsírszövet részleges eltávolítása átmodellezéssel. A saját zsír alkalmazható a karikás szemnél töltőanyagként is. A beavatkozást követően a sebek nagyon gyorsan gyógyulnak, és a heg néhány hét után már alig észrevehető.

Hasplasztika

Terhesség után, jelentősebb fogyás vagy a nagyfokú túlsúly következtében jelentkezik a hasfal bőrének megnyúlása, megereszkedése. Súlyosabb esetekben jelentkezhet a köldök körüli ráncosodás vagy a szeméremdombra és az alhasra is kiterjedhet ez a megereszkedés, mely gyakran az egyenes hasizmok sérv jellegű szétcsúszásával is jár. Hasplasztikával a derék karcsúsodása is elérhető.

TECHNIKA: A mini- és midiplasztika műtét epidurális érzéstelenítésben vagy altatásban zajlik, melynek során a sebész az alhasi bőrfelesleget tünteti el, és a teljes hasplasztika az egész hasfal bőrét mobilizálja. A műtét helyének végleges halványodásához legalább egy év szükséges.

Mellplasztika

Kétféle alaptípust különböztetünk meg: első a mellfelvarrás, mely során a saját emlőállományt modellálják újra a bőrfelesleg eltávolításával, és a második a mellnagyobbítás, amikor szilikonból készült mellimplantátum beültetésével teszik kerekebbé, nagyobbá a kebleket. Az utóbbinál kevesebb látható heg marad a műtét után, de olyan eset is lehet, amikor a két technikát egy- vagy kétlépcsős beavatkozás során kombinálják.

TECHNIKA: Minden esetben egyedi műtétről van szó, tehát a helyi érzéstelenítéstől a mélyaltatásig, a könnyű ambuláns beavatkozástól a négyórás nagyműtétig is terjedhet a skála. Hat hetes kímélési időszakot követően néhány hónap alatt áll be a mell új formája, és a mellimplantátum élettartama 10-15 év is lehet.