Korrigálható az idő nyoma

A plasztikai sebészet nem az ördög szüleménye, hiszen botoxkezelés és teljes arcfelvarrás nélkül is lehet valakinek fiatalos kinézete és méltósággal teli megjelenése az 5. X után is. A gyengédebb szépészeti technikák akkor lehetnek hasznosak, ha esztétikai vagy egészségügyi okból van rájuk szükség, és sok esetben egyetlen apró beavatkozás is elég lehet a páciens önbecsülésének visszaszerzéséhez.

Zsírleszívás

A plasztikai sebész a bőr alatti fölösleges zsírszövetet-felhalmozódásokat távolítja el. A meglévő zsírsejtek már nem szaporodnak tovább szerencsére a felnőtt szervezetben, csak az ott lévő zsírsejtek híznak tovább. Zsírlerakódás a sejtek eltávolítását követően normál testsúlyingadozások esetében az adott területen nem alakul ki. Azonban, ha extrém fokú hízásról van szó - a zsírlerakódás a kezelt területeken is mutatkozik.

Ez az eljárás nem helyettesíti a fogyókúrát, és egyszerre maximum két-három kilogramm zsírtól lehet megszabadulni. A hasüregen belüli viszcerális zsírhoz nem lehet hozzáférni, amely a nagy pocak és sörhas egy részét alkotja. A zsírleszívás a toka, has, deréktáji úszógumik, csípő, farpofák, combok és térd belső felszínén megjelenő makacs, zavaró zsírpárnák eltávolítására alkalmas.

Felső korhatára nincs a zsírleszívásnak, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a bőr idővel rugalmatlanná váló kötőszövetes sövényei miatt a zsírleszívás alkalmazásával a bőr lazasága kedvezőtlenül alakul. Az ötven év felettiek esetében kiegészítő korrekciós műtétekkel együtt javasolják leginkább a zsírleszívást.

TECHNIKA: Speciális érzéstelenítővel kevert folyadékot fecskendeznek a zsírszövetbe egy 1 cm-es bemetszésen keresztül, majd vibrációval, és ultrahanggal összetörik, ezek után szívókanülön keresztül eltávolítják a zsírt. Kompressziós ruha vagy harisnya védi a területet egy hónapig, ha befejeződött a varrás és a kötözés. Altatás vagy epidurális érzéstelenítés alkalmazásával zajlik a kiterjedtebb zsírleszívás folyamata.

Ráncfeltöltés

Az arc bőrén megjelenő gravitációs eredetű megereszkedések a meglazuló kötőszövet miatt jelentkeznek a kor előrehaladtával. A legelterjedtebb ráncfeltöltő anyag a fél-egy év alatt lebomló hyaluronsav és a 2-3 évig is tartós hidroxiapatit, amelyet jellemzően az orrszárnyi redő, az arcizmok, a homlok és szem körüli ráncok kisimítására alkalmaznak.

TECHNIKA: Apró tűszúrások alkalmazásával történik, és ambuláns módon a gyulladásoktól, pattanásoktól mentes bőrfelületen.