Hogyan zajlik egy mellfelvarrás műtét?

A hölgyek kebleit anatómiai szempontból megvizsgálva zsírszövetből és emlőmirigyekből áll össze elsősorban. A mellbimbót a mirigykivezető csövek, vagy más néven tejcsatornák kötik össze az emlőmirigyekkel. A bimbóudvar nem más, mint a bimbót övező pigmentált rész, és

a mellbimbó bimbóudvar közepéből emelkedik ki, melynek tetején pontszerű nyílásként mutatkoznak az emlőmirigy kivezetőcsövei.

Azok a nők akarnak általánosságban mellfelvarrás műtétet, akiknek a melle megfelelő méretű ugyan, de a terhesség és szoptatás következtében az emlők megnyúlnak, lógóssá válnak, és a mellbimbó lefelé néz.

A műtéti eljárásról

A mellemelő műtét során a műtéti metszések száma és mérete függ a mellbimbó elhelyezkedésétől, a mell formájától és annak méretétől is. A bimbóudvar és a bimbó felett történik bizonyos esetekben a bemetszés, melynek során a bimbóudvar magasabbra húzásával megemeli és felfelé irányítja a plasztikai sebész a mellet.

A mellemelés beavatkozás alatt azonban, jó néhány bemetszést is ejthet az orvos példaként említve lehetséges a bimbóudvar felett és körülötte is, vagy a bimbóudvar alatt, illetve a bimbóudvar oldalán is, vagy még a mell alatti vonal teljes hosszában, főleg abban az esetben, ha felesleges zsírszövetet is el kell távolítani a szépészeti beavatkozás során. A mellfelvarrás lényege tehát, hogy általában feljebb helyezik a bimbóudvart a mellbimbóval együtt anélkül, hogy elválasztanák az alatta lévő funkcionális szövetektől.

Milyen végeredmény várható ettől a szépészeti beavatkozástól?

A megemelésen átesett női mellnek új formája lesz, miután befejező lépésként a mell alatti és a bimbóudvar alatti varratot lezárja a műtétet végző sebész orvos. Még egy rövidebb ideig a hölgyek keblei véraláfutásosak, duzzadtak és érzékenyek lesznek, de aztán a bemetszés helye fokozatosan elfog halványulni, és a mell végül felveszi természetes formáját, férfi szemeket vonzó külső megjelenését.

Kérje ki előzetesen a mellspecialista tanácsát egy személyes konzultáción, mivel egy ilyen beavatkozás számos szövődménnyel, komplikációval járhat, és bizonyos vizsgálatokat is el kell végezni a műtét előtt.