Az utóbbi időben a férfi mellműtétek reflektorfénybe kerültek

Folyamatos növekedés figyelhető meg az utóbbi pár évet tekintve a férfiakat érintő plasztikai sebészeti beavatkozások számában. Ám szembetűnő módon egy műtéti eljárás népszerűsége kiemelkedő számokat mutat a többihez képest, amelynek neve a gynecomastia, és a férfiak mellbimbója alatti szövetek megnagyobbodásának csökkentésére szolgáló eljárás.

A gynecomastia sok férfi esetében azt okozza, hogy mellüket túlzottan nőiesnek találják, amikor a tükörbe néznek, ami mind a magánéletükben, mind pedig a hétköznapok során félreértéseket, csúnya beszólásokat, frusztrációt eredményez az életükben.

Ennek hátterében veleszületett alkati adottságok, hormonális zavarok, hormontartalmú gyógyszerek szedése, vagy a testépítő szerek túlzott mértékű fogyasztása is meghúzódhat.

Nem is gondolnánk, hogy a férfi mellműtét olyannyira nem létező eljárásnak számított még 5 évvel ezelőtt, hogy csak 22 férfi volt hajlandó ilyen műtéti eljárásnak alávetni magát az Amerikai Egyesült Államokban, ezzel ellentétben csak az elmúlt évben több mint 320 férfi vállalta ezt a fajta szépészeti beavatkozást előtte persze plasztikai sebészével konzultálva az esztétikai műtétről Észak-Amerikában.

De milyen előnyei is vannak ennek a műtétnek ?

  • a beavatkozást követően igazodni fognak a férfi mellek a testhez, és megfelelő arányúak

lesznek

  • a férfiak mellkasa visszanyeri eredeti maszkulin megjelenését, ami növeli az önbizalmukat

a hétköznapokban

  • 1-2 hónapot követően már látható a végeredmény, és a páciens visszatérhet a munkába.

Az előző év adatait megnézve a növekedés 44%-os volt a férfi mellműtétek esetében, amely szám nagyobb, mint a hasplasztika és mellnagyobbítás százalékos növekedése - áll az Angol Esztétikai és Plasztikai Sebészek Egyesületének kimutatásában.

Ahogy azt már az előzőekben bevezettük a férfi mell alakváltozásában számos tényező játszhat szerepet, pl. okozhatják betegségek, hormonális változások, táplálékkiegészítők vagy más néven anabolitikus termékek rendszeres fogyasztása, vagy egyéb gyógyszerek szedése, és persze nem szabad kifelejteni a genetikát sem.

A szakértők is csak találgatják, hogy a férfiak körében, miért olyan népszerű ez a szépészeti beavatkozás, de úgy látszik, hogy a plasztikai sebészeknek fel kell készülniük a férfi mellkisebbítést kérő páciensek rohamára világszerte.