A hasplasztikai és a fertőzés kockázata

Miért választják a hölgyek a hasplasztikát ?

Azok a nők választják a hasplasztikát, akik valószínűleg már számtalan kúrán estek át, és ezek a módszerek csak kevesebb vagy nem tartós sikerrel jártak. Érdemes azzal tisztában lenni, hogy a zsíreloszlás két tényezőn alapszik: a genetikán és az étrenden.

Az egyes zsírsejtek elhelyezkedését és számát az örökletes tényezők határozzák meg, a sejtekben található zsír mennyisége pedig az étrenddel növelhető vagy csökkenthető. Tehát, ha a hason örökletesen sok zsírsejt található, és a mellkason kevesebb zsírsejt, akkor a hason mindig is több zsírsejt lesz, mint vele szemben a mellkason, ezért marad a kerekebb has, ami nem változik a vékonyabb felsőtest fogyasztása mellett sem.

Mi várható a zsírleszívástól és hasplasztikától ?

Az aktuális zsírsejtek távolíthatóak el a zsírleszívás módszerével, amelyek már nem is tudnak „visszanőni”, csak a maradék  zsírsejtek tudnának nagyobbra nőni. Az egészséges diétát éppen ezért ez az eljárás sem helyettesíti és arra sincs lehetőség, hogy testsúlycsökkentő eljárásként alkalmazzák. A műtét utáni megjelenés olyan tényezőktől függ, mint az általános egészségi állapot, a páciens bőrének rugalmassága, a kora, a testsúlya, a hormonális hatások és más egyéb tényezők.

Ha a terhességet, szülést követően, nagyfokú fogyás után vagy előrehaladott életkorban megereszkedik a hason lévő bőr és ez zsírleszívással már nem korrigálható, ekkor jöhet szóba a hasplasztikai eljárás.

Különösen fontos az utóbbi módszer estében egy pontos kórelőzményt felállítani, és tájékoztatni a pácienseket a végeredményt és a gyógyulási időt esetlegesen negatívan befolyásoló tényezőkről – mondja a plasztikai sebész. – Ilyen befolyásoló tényezők lehetnek a cukorbetegség, a hegesedésre való hajlam, az előző sebészeti beavatkozások hegei és a dohányzás.

Fertőzések és lehetséges szövődmények

Egy friss amerikai kutatásból kiderül, hogy a fölöslegessé vált bőr eltávolítását célzó hasplasztikai műtéteknél magas a fertőzés kockázata, amely a szövődmények előfordulási rátáját csaknem 20 százalékra taksálja. Ezen felül a kockázat mértéke kétszeresére nő azoknál a pácienseknél, akik több mint 22,2 kg-ot fogytak - áll a Texas Egyetem tanulmányában.